SKŁADNIKI
- 1 pinta lodów Ben & Jerry’s Chocolate Chip Cookie Dough, roztopionych
- 1 pinta lodów Ben & Jerry’s Chocolate Fudge Brownie, roztopionych
- 2,5 szklanki mieszanki mąki z sodą i proszkiem do pieczenia, podziel tę ilość na pół
-
Rozgrzej piekarnik do 180°C. Pokryj formę do ciasta 23 cm x 12 cm sprayem do pieczenia i odstaw. Wsyp połowę przygotowanej mąki do średniej miski i drugą połowę do podobnej miski. Do każdej z misek dodaj jedną roztopioną pintę. Wymieszaj składniki w obydwu pojemnikach.
-
Za pomocą łyżki do lodów (albo dwóch łyżek, jeśli nie chcesz ich na razie czyścić) uformuj z masy gałki i umieść je w formie na przemian, jak pola na szachownicy, cztery gałki pionowo i dwie poziomo. Tak samo postępuj w przypadku drugiej warstwy, umieszczając gałki Chocolate Fudge Brownie na Chocolate Chip Cookie Dough i odwrotnie. Kontynuuj, aż cała masa znajdzie się w formie. Następnie przy użyciu drewnianego szpikulca lub patyczka nakreśl na górnej części masy zakręcony wzór.
-
Umieść formę w piekarniku i piecz przez 50–60 minut, aż szpikulec po włożeniu i wyjęciu w chleb nie będzie czysty. Aby uniknąć nadmiernego przyrumienienia, po pierwszych 30–40 minutach rozciągnij na formie folię aluminiową.
-
Wyjmij z piekarnika i zostaw do ostygnięcia, po czym pokrój chleb.
-
Podawaj z gałką lodów Ben & Jerry’s!
???bjint_gigyaForm.modal.headerText.default???
???bjint_gigyaForm.modal.subHeaderText.default???