2-składnikowy chleb

ice-cream-bread-779x400.jpg

SKŁADNIKI

 

  1. Rozgrzej piekarnik do 180°C.  Pokryj formę do ciasta 23 cm x 12 cm sprayem do pieczenia i odstaw.  Wsyp połowę przygotowanej mąki do średniej miski i drugą połowę do podobnej miski.  Do każdej z misek dodaj jedną roztopioną pintę. Wymieszaj składniki w obydwu pojemnikach.

  2. Za pomocą łyżki do lodów (albo dwóch łyżek, jeśli nie chcesz ich na razie czyścić) uformuj z masy gałki i umieść je w formie na przemian, jak pola na szachownicy, cztery gałki pionowo i dwie poziomo. Tak samo postępuj w przypadku drugiej warstwy, umieszczając gałki Chocolate Fudge Brownie na Chocolate Chip Cookie Dough i odwrotnie. Kontynuuj, aż cała masa znajdzie się w formie. Następnie przy użyciu drewnianego szpikulca lub patyczka nakreśl na górnej części masy zakręcony wzór.

  3. Umieść formę w piekarniku i piecz przez 50–60 minut, aż szpikulec po włożeniu i wyjęciu w chleb nie będzie czysty. Aby uniknąć nadmiernego przyrumienienia, po pierwszych 30–40 minutach rozciągnij na formie folię aluminiową.

  4. Wyjmij z piekarnika i zostaw do ostygnięcia, po czym pokrój chleb. 

  5. Podawaj z gałką lodów Ben & Jerry’s!