Guru Smaków

Nasi Guru Smaków dumnie wkraczają tam, gdzie nie pojawił się jeszcze żaden producent lodów. Od chipsów ziemniaczanych po owoce marakui, każdy składnik zostanie wzięty pod uwagę przy tworzeniu kolejnego, zupełnie nieoczekiwanego smaku Ben & Jerry’s, któremu nie będzie się można oprzeć.

Ingredients in bowls on a table

Guru Smaków to architekci euforii, projektanci wyśmienitych deserów, mistrzowie gastrofazy. Każdy kawałek i świderek mogą opowiedzieć własną historię, zaś Guru Smaków są jej autorami. Są oni szalonymi naukowcami, szefami kuchni i gadżeciarzami. Gdy akurat nie wymyślają nowych mega smaków, które zaspokoją gusta najbardziej wybrednych fanów, analizują najnowsze trendy lodowe i najsmaczniejsze zagwozdki — np. jak sprawić, żeby w każdym kęsie loda było jeszcze więcej smakowitych kawałków?

Jak marzenie staje się pintą?

Jak Guru Smaków przekuwają przepyszne pomysły na rozkoszne smaki lodów uwielbiane przez fanów? Dobrze, że pytasz.

Jest wiele dróg prowadzących do lodowej perfekcji. Guru Smaku zaczynają zwykle od pomysłu na profil smakowy — np. utworzenie lodowej wersji doskonałego deseru (typu Cookie Dough lub Chocolate Fudge Brownie) — a następnie przeprowadzają coś w rodzaju inżynierii wstecznej mającej na celu ulodowienie pierwotnego pomysłu. Cały bajer polega na odtworzeniu smaku pierwotnego deseru – z uwzględnieniem tekstury, smaku i zapachu – i przekształceniu go w lodowy raj dla podniebienia.

Guru Smaku mogą też zacząć od podstawowego smaku loda uwielbianego przez fanów — np. smaku czekolady lub słodkiej śmietany — a następnie dodać do niego odważne kawałki i świderki. W przypadku loda Netflix & Chilll’d wszystko zaczęło się od podstawowej bazy masła orzechowego — doskonały początek — a skończyło na dodaniu precli i czekoladowych brownie, co dało efekt w postaci kruchych, słodko-słonych kawałeczków, którym ciężko się oprzeć.

Może się też zdarzyć, że Guru Smaków budzą się w środku nocy i nie mogą już zasnąć, gdyż są tak wstrząśnięci intensywnością swego pomysłu — tak niesamowicie innowacyjnego i niestandardowego — że świat może nie być jeszcze gotowy na jego przyjęcie. Stąd właśnie biorą się całkowicie nowe pinty typu Sundae czy lody beznabiałowe. Geniusz Guru Smaków jest nieograniczony. Należą się im wielkie podziękowania za zapewnianiem nam codziennie deserowej dekadencji. Wznosimy za Was łyżeczkę, kochani Guru Smaków!

Wydaje Ci się, że masz pomysł na nowy mega smak lodów Ben & Jerry’s? Chętnie Cię wysłuchamy!