6 sposobów na wyniesienie Peanut Butter Cup na wyższy poziom

16 maja 2016

BNJ0027-Peanut_Butter_Cup-8788-Large-resize700x467.jpg

Doskonale rozumiemy wszystkich amatorów tego smaku — słone, orzechowe  masło z fistaszków nie ma sobie równych. Dlatego właśnie w naszych lodach Peanut Butter Cup jest tyle kawałków czekoladek Peanut Butter Cup, że aż zgina się od nich łyżeczka, a całości dopełnia nasza klasyczna baza lodowa o jeszcze bardziej orzechowym smaku .

 

I mimo że opakowanie już pęka w szwach od tych wszystkich pyszności, jesteśmy przekonani, że na wyjątkowe okazje (na przykład każdy piątek i sobotę) można — a nawet trzeba — dorzucić jakiś dodatek, aby zamienić doświadczenie jedzenia lodów Peanut Butter Cup w ekstrawagancką eksplozję smaku.

A oto nasze ulubione sposoby na podkręcenie tego klasycznego smaku:

1. Pomałpkuj sobie

Chyba wszyscy się zgodzimy, że banany i masło orzechowe są dla siebie stworzone. Jednym z naszych ulubionych sposobów na połączenie tych dwóch smaków jest ułożenie bananów pokrojonych w kostkę lub plasterki na wierzchu Peanut Butter Cup. Smak lodów możesz podrasować jeszcze bardziej, polewając je ciepłym sosem o smaku Bananas Foster

2. Orzechowe szaleństwo

Cóż może lepiej uzupełnić smak lodów Peanut Butter Cup niż ich pradziadek, orzeszek ziemny? Dodaj im chrupkiej tekstury, posypując swoją kolejną gałkę prażonymi, solonymi fistaszkami — orzechowa perfekcja.

3. Zakręcony, zakręcony... 

Wiesz, co jeszcze idealnie komponuje się z masłem orzechowym (i czekoladą)? Precelki. Rozkrusz swoje ulubione słone precelki i posyp nimi lody Peanut Butter Cup. A jeśli szukasz przygód, użyj precelka jako łyżeczki. Tak, wiemy — to po prostu genialne. 

4. Dwa słowa: markizy czekoladowe

Jeśli podjadanie masła orzechowego prosto ze słoika przy pomocy markiz czekoladowych brzmi znajomo, to będzie dla Ciebie. Spróbuj posiekać swoje ulubione markizy czekoladowe i posypać nimi lody. Możesz też pójść o krok dalej i posmarować ciasteczka warstwą lodów, aby stworzyć kanapkę markizową Peanut Butter Cup. Pewnie się przy tym pobrudzisz, ale będzie warto . 

5. Zapodaj owoce

W niektórych częściach świata moda na masło orzechowe z dżemem nigdy nie minęła. I nie bez powodu. Chcesz wprowadzić tę kombinację smakową do swoich lodów? Posyp gałkę Peanut Butter Cups świeżymi malinami. Albo podejdź do tego eksperymentu jeszcze bardziej finezyjnie i zrób swoją własną polewkę malinową — wiemy przecież, że jesteś mistrzem kuchni.

6. Więcej Peanut Butter Cup

Że jak?! Więcej czekoladek Peanut Butter Cup na lodach Peanut Butter Cup? To nie dla ludzi o słabych nerwach. Ale prawdziwi fanatycy masła orzechowego na pewno docenią różne tekstury i odcienie smakowe połączenia pokruszonych kawałeczków Peanut Butter Cups o temperaturze pokojowej z ich lodową wersją.